آبشار تودارک (جلیسان) تنکابن
آبشار تودارک (جلیسان) بین تنکابن و رامسر به سمت روستای لشتو قرار دارد که پس از عبور از جاده ای خاکی با مناظر سرسبز به مسیر دسترسی به این آبشار شگفت انگیز می رسد. آبشاری سر به فلک کشیده که از دل صخره ها و کوه ها سرازیر می شود و منظره شگفت انگیز و هیجان انگیزی را به بازدیدکنندگان می دهد. آبشار تودارک تنکابن از دو آبشار تشکیل شده است که یکی از آنها 7 متر ارتفاع دارد و حوض کوچکی به نام آبشار لیمرا دارد. از ویژگی های آبشار تودارک دیواره مرطوب پوشیده از خزه و جلبک است که دیدن این آبشار می تواند برای هر بازدید کننده ای که مسافت های طولانی را طی کرده باشد لذت بخش باشد.
وقتی با دقت چشمانمان را می چرخانیم، چشمه ای ملایم و روح نواز را می بینیم که می تواند روح و روان هر بیننده ای را با شکوه خود مجذوب خود کند. صبر کنید، صدایی گوش نشین می شنوید، صدای جریان آبشار در حال سقوط که با پخش گلوله های بزرگ در اطراف آن، منظره ای وصف ناپذیر را برای ما به ارمغان آورده است. برای گذر از جنگل های روستای گیلان و یادآوری سفری فراموش نشدنی، علاءالدین تراول را فراموش نکنید که شما را در مسیری جادویی و سفری لذت بخش همراهی می کند.
آبشارهای زیادی در استان مازندران وجود دارد که به عنوان جاذبه های گردشگری این استان شناخته می شوند. از جمله آبشارهای مازندران می توان به آبشار درنو در نوشهر و آبشار سنگ درکه در آمل اشاره کرد. همچنین آبشار زیبای دیگری در استان مازندران وجود دارد که کمتر از سایر جاذبه های این استان شناخته شده است و به همین دلیل همچنان طبیعت بکر و طبیعی خود را حفظ کرده است. یکی از این آبشارهای زیبا آبشار تودارک نام دارد.
آبشار تودارک بین تنکابن (شاههوار) و رامسر، یکی از مرتفعترین آبشارهای استان مازندران، با ارتفاعی حدود 45 متر در دل کوهها قرار گرفته و منظره زیبایی از مناطق طبیعی ایران را برای دوستداران طبیعت به ارمغان آورده است. هنگام بازدید از منطقه ای که این آبشار در آن قرار دارد، می توان مناظر بسیار زیبایی مانند رودخانه های پر سر و صدا و جنگل های انبوه را مشاهده کرد، زیرا قدم زدن در این منطقه حس آرامش و طراوت را در انسان بیدار می کند. آبشار تودارک از دو آبشار تشکیل شده است که آبشار کوچکتر به آبشار لمرا معروف است و هفت متر ارتفاع دارد و حوضی ایجاد کرده است.
اولین آبشار تودارک با ارتفاع کم و شدت متوسط به داخل حوض می ریزد و آبشار دوم که در فاصله 200 متری از آبشار اول قرار دارد در ارتفاع بالاتری به زمین می ریزد و در صورت مخلوط شدن با آب در هوا پاشیده می شود. رایحه گیاهان جنگلی، فضایی زیبا ایجاد می کند و آرامش را به ارمغان می آورد. رطوبت دیواره آبشار باعث رویش انواع گلسنگ ها و خزه ها می شود و وجود چشمه گوارا روح هر بیننده ای را نوازش می دهد. آب پس از ریزش به صورت رودخانه از سطح جاده که به عنوان آبنما ساخته شده بود عبور می کند. اگر در فصل بهار و تابستان از آبشار دیدن می کنید، می توانید انواع توت ها و میوه های جنگلی را در جنگل جمع آوری کنید.
قبل از رفتن به آبشار تودارک، از شرایط آب و هوایی مطمئن شوید و در صورت بارندگی، از پیاده روی به این منطقه صرفنظر کنید. چون منطقه ای که آبشار در آن قرار دارد منطقه ای جنگلی است و وقتی باران می بارد و زمین گل آلود می شود ماشین شما روی زمین گیر می کند و رانندگی در منطقه گل آلود جنگل سخت می شود.
هنگام بازدید از جنگل تودارک مراقب نظافت باشید و زباله های خود را در جنگل رها نکنید زیرا این مشکل به ظاهر آبشار آسیب وارد می کند و خطری جدی برای درختان و موجوداتی که در جنگل زندگی می کنند به حساب می آید. در منطقه آبشار تودارک هیچ گونه امکانات رفاهی و توریستی وجود ندارد، پس تمام لوازم مورد نیاز از جمله آب، غذا و کمک های اولیه را به همراه داشته باشید و برای لذت بردن بیشتر از این سفر، لباس راحت و کفش پیاده روی بپوشید.
برای رفتن به این آبشار باید از تنکابن به سمت رامسر و بعد از پل شیرود به سمت روستای لشتو حرکت کنید. پس از طی چند کیلومتر به یک تقاطع می رسید. بعد از سه راهی به راست بپیچید و به سه راهی دیگر می رسید که باید به سمت راست بروید که حدود بیست کیلومتر با آبشار فاصله دارد. بخشی از مسیر دسترسی به آبشار تودارک آسفالت نیست و خودروهای آفرود توصیه می شود. حداقل تا دو روز پس از بارندگی از این مسیر استفاده نکنید.